Autostrada Transilvania: Constructorii români rămași în cursa pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș contestă punctajul obținut la tehnic

Firmele românești Construcții Erbașu și Drum Asfalt, rămase în cursa pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Chiribiș din A3, contestă punctajul obținut la evaluarea tehnică a ofertelor. În prezent procedura se află în etapa de evaluare financiară a ofertelor.
Anemona Andone - lun, 19 iul. 2021, 21:57
Autostrada Transilvania: Constructorii români rămași în cursa pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Chiribiș contestă punctajul obținut la tehnic

Evaluarea tehnică a ofertelor depuse la licitația pentru proiectarea și construirea celor 26,35 km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș s-a încheiat pe 30 iunie, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), consultate de ECONOMICA.NET.

Nemulțumite de punctajul obținut, firmele românești Drum Asfalt și Construcții Erbașu au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Surse ale Asociației Pro Infrastructură susțin că doar ofertele celor doi constructori români au rămas în cursă.  Rămâne de văzut care va fi decizia CNSC.

Amintim că pe 15 martie 2021 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550)”.
Până la termenul limită au fost depuse patru oferte:
1. ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU (LIDER DE ASOCIERE) – VAHOSTAV – SK A.S.
2. ASOCIEREA DRUM ASFALT S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE) – TRAMECO S.A. – OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS S.A. – CITADINA 98 S.A. – LEMACONS S.R.L.
3. ASOCIEREA RIZZANI DE ECCHER SPA ITALY – ARTERA BLUE S.R.L.
4. ERG İNŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş

Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru 26,35 km de autostradă. Contractul prevede, printre altele, construirea a 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m – Pod peste lac de acumulare la km 6+655.60.

Valoarea estimată a contractului este de 503,69 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

CNAIR a lansat pe 7 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania, ultimul tronson de autostradă rămas de licitat între Tg Mureș și granița cu Ungaria la acea dată. După rezilierea între timp a contractului cu Straco pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii, și acest lot ar urma să fie relicitat.

Te-ar mai putea interesa și
Dezvoltatorul spaniol Hercesa investește peste 20 de milioane de euro în Vivenda Prime, un bloc cu 105 apartamente
Dezvoltatorul spaniol Hercesa investește peste 20 de milioane de euro în Vivenda Prime, un bloc cu 105 apartamente
Hercesa România anunță lansarea vânzărilor la cel mai nou proiect rezidențial al companiei, Vivenda Prime, lângă blocurile Vivenda Residencias din sectorul 2 al Capitalei. Investiția......
Ce se întâmplă atunci când loteria EuroMillions atinge fondul maxim de premiere
Ce se întâmplă atunci când loteria EuroMillions atinge fondul maxim de premiere
Toată suflarea jucătorilor la loto va fi cu ochii pe loteria EuroMillions pe 20 iunie, când este „obligatoriu” să ...
Rovinieta pentru autoturisme crește cu 78%, cât vor plăti șoferii – proiect de lege
Rovinieta pentru autoturisme crește cu 78%, cât vor plăti șoferii – proiect de lege
Creșterea tarifului rovinietei apare în proiectul de „Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare”, publicat de Ministerul ...
FOTO Tramvai fabricat la București, reintrodus azi pe traseul liniei 1
FOTO Tramvai fabricat la București, reintrodus azi pe traseul liniei 1
Un tramvai Bucur LF, fabricat în București, a fost reintrodus pe șine, pe linia 1, potrivit unor imagini postate joi pe ...